Svartvit porträttbild av Benjamin som står och ler in i kameran framför en bild med EU:s flagga och texten Europaparlamentet på olika språk.
Foto: Privat

Benjamin, 29

“Att vakna upp till min dotters röst och skratt betyder allt för mig, jag spenderar mycket tid med mina nära och kära. Jag är en social och kreativ person, en riktig kämpe, med planer både för mitt privata och mitt professionella liv. Jag jobbar som personlig assistent, det är ett arbete jag tycker om för att jag vill hjälpa andra.

Martin Luther King är en källa till inspiration för mig, för att han var en ledare som ledde sitt folk i stora förändringar. På internationella romadagen år 2015 organiserade jag och mitt team en lyckad marsch mot diskriminering av romer i Makedonien. För mig betyder det mycket att romer ska inkluderas i samhället och att andra nationaliteter ska acceptera romer.

Studier är det bästa sättet att kunna vidga sina vyer. Jag vill att barn och unga ska vara stolta över vilka de är och över att vi romer är ett folk med tradition och språk.”

error: Innehållet är skyddat.