Svartvit porträttbild av Samanta som tittar in i kameran.
Foto: Privat

Samanta, 32

Jag är en romsk kvinna som inte fick allt serverat på silverfat, utan har fått kämpa för allt. Som person är jag driven, religiös och omtänksam. Jag är en romsk eld som vissa kallar mig, då jag dagligen kämpar för romska frågor. Jag är med i olika organisationer och jobbar med romer varje dag. Bland annat i ett arbetsmarknadsprojekt som fick romer att komma närmre arbete eller studier. Jag är moderator för en romsk kvinnogrupp och en organisation, och jag är ordförande för en romsk förening. Jag har även översatt böcker på romani och varit med och skapat en utställning som lyfter fram unga romers röster. Utställningen kommer att bli en bok.

Mina barn är min inspirationskälla. Jag vill att de ska ha en bättre framtid, att de ska få vara som de är, utan att bli förtryckta på grund av att de är romer.

Till dig som är ung vill jag säga, var själv en förebild om du inte har haft någon egen. Tillåt ingen att säga till dig att du inte kan eller att du aldrig kommer att lyckas. Tro på dig själv och sk*t i vad andra tror. Du blir tillslut den du själv väljer att bli.

error: Innehållet är skyddat.